Eva dypper pennen

Eva Dønnestad er kommunikasjons- og formidlingsleder ved RVTS Sør.
Hun er ansvarlig for websideinnholdet og kan nås på [email protected] eller telefon 90967861
I tillegg til fagintervjuer og egne spalter, samarbeider hun tett med fagleder Heine Steinkopf. De utforsker, utvikler og produserer fagstoff i tråd med RVTS Sørs profil og verdier.
Ved RVTS Sør har vi gjort formidling og språk til et fagområde som likeverdig møter de andre fagfeltene vi arbeider med. I dette møtet blir tungt fagstoff gjort tilgjengelig for hjelpere, brukere og folk flest. Kommunikasjons- og formidlingsleder er sammen med fagleder, nestleder og senterleder, en del av strategisk ledergruppe ved RVTS Sør.

 

Mot til å invitere andre inn

Mot til å invitere andre inn

Når vi blir redde for å invitere hverandre inn, står relasjonen for fall og ensomheten klar til å overta. VELKOMMEN er et modig ord.

Les mer om Mot til å invitere andre inn
Hva skjedde med GLEDEN?

Hva skjedde med GLEDEN?

Hva om gleden er hensikten med livet? Hva om den dype varige gleden er helt nødvendig for å takle de påkjenningene sårene livet gir?

Les mer om Hva skjedde med GLEDEN?
Det vanlige

Det vanlige

For nå er det så vanlig å være spesiell at det er i ferd med å bli spesielt å være vanlig, skriver Eva Dønnestad i dette kåseriet.

Les mer om Det vanlige
Selvbeskyttelse og nærhet

Selvbeskyttelse og nærhet

Det finnes livshemmende selvbeskyttelse, og det finnes livsfremmende selvbeskyttelse. Kunsten er å lære seg forskjellen.

Les mer om Selvbeskyttelse og nærhet
Det får være grenser

Det får være grenser

Den som vil bevare det gode i seg, må trene på å sette grenser for alt som vil bryte det ned. Dette ble kanskje litt underkommunisert i raushetens tid der unge og voksne er i ferd med å forsvinne i kravene om nettopp autentisitet, godhet og flinkhet.

Les mer om Det får være grenser
GenerasjonRelasjon reiser seg

GenerasjonRelasjon reiser seg

Er det ikke vi prestasjonikere mellom 40 og 55 som har skapt Generasjon Prestasjon? Er det ikke vi som har bedt om det SYKT PERFEKTE? Nå kan vi bare håpe på at GenerasjonRelasjon er i ferd med å reise seg.

Les mer om GenerasjonRelasjon reiser seg
Tråkk ikke over RETNINGSLINJA

Tråkk ikke over RETNINGSLINJA

Ærede forsamling. Jeg er blitt bedt om å holde en festtale. Men siden jeg finner det ganske useriøst på en konferanse med et så seriøst tema, velger jeg heller å dele noen betraktninger om et dypt seriøst fenomen, som ingen skal kimse av, nemlig retningslinjene.

Les mer om Tråkk ikke over RETNINGSLINJA
Ung MeningsJakt

Ung MeningsJakt

En ny ung artiststemme søker noe han virkelig kan tro på. Hvordan møter vi barn og unges ønsker om å skape mening?

Les mer om Ung MeningsJakt
Hvert menneske, sin historie

Hvert menneske, sin historie

Menneskelivet kan ikke fanges, beskrives eller heles gjennom én evidensbasert metode, én brukerstemme, én erfaring, en forskningsrapport. Mennesket er for sammensatt, for unikt og har for mange nyanser til det. Et samfunn som vil bygge likeverd, trenger menneskemøtere som tar kompleksiteten og forskjeller på alvor.

Les mer om Hvert menneske, sin historie
HVA ER ET MENNESKE?

HVA ER ET MENNESKE?

Når nyansene i et menneskeliv er i ferd med å drukne i debatter om symptomer og diagnoser, kan det være lurt å ta noen skritt tilbake og stille det mer grunnleggende spørsmålet som kan forene på tvers av forskjeller: Hva er et menneske?

Les mer om HVA ER ET MENNESKE?
Kunsten å gjøre andre store

Kunsten å gjøre andre store

Publisert 

Er det frykten i oss som snakker når vi tror vi blir større ved å gjøre andre små? Er det menneskers storhet vi er redde for? Den som leter etter feil i andre, finner feil. Mennesket er feilbarlig. Den som leter etter goder, kan finne noe som kan utvide hjertet. Noe som kan styrke relasjonen, gjøre rommet lettere å puste i og dagene lettere å stige inn i.

Les mer om Kunsten å gjøre andre store
Nå alt er blogglagt

Nå alt er blogglagt

Hva når du har fortalt om smerten igjen og igjen, vrengt sjelen, blogget ut det innerste og verste - og det allikevel gjør vondt?

Les mer om Nå alt er blogglagt
OrdKraften

OrdKraften

Det er en fordel om den som skal forstå andre, har lært seg ord som hilser både det mest smertefulle og storheten i hvert menneske, velkommen. Ord kan mørklegge andres behov. Men det finnes ord som lyser. Og mange er de som leter etter dem.

Les mer om OrdKraften
Kjærligheten er en råtass

Kjærligheten er en råtass

I møte med smålighet, urett og uverdighet er kjærligheten en skikkelig råtass. Livet er for kort til at vi kan operere i en kjærlighetsfri sone 8 timer per dag på jobb. Spørsmålet blir da: Hvordan kan nestekjærligheten bli en del av profesjonaliteten?

Les mer om Kjærligheten er en råtass
Mot og forbehold

Mot og forbehold

Noen ganger har jeg vurdert å dele menneskeheten i to grupper: De modige og de forbeholdne. De som gir og de som ikke gir. Men det er bare å innse: Skillet mellom mot og forbehold, mellom hengivenhet og frykt - går ikke mellom menneskene, men i mennesket.

Les mer om Mot og forbehold
Egotapas med bismak

Egotapas med bismak

Om du lurer på hvor alle er for tiden, kan jeg avsløre at de fleste holder på
med å finne seg selv, ta hensyn til seg selv og utvikle seg selv. Navlebeskuende
virksomhet er dresset opp i det mer stuerene ordet selvutvikling, og få er
opptatt av å finne andre. Les Eva Dønnestads kåseri om vår tids fokus på egenutvikling.

Les mer om Egotapas med bismak
Prestasjonikerne

Prestasjonikerne

Publisert 

En prestasjoniker bygger hele sin identitet gjennom å prestere og frykter at hun ikke er verdt noe om prestasjonene tas fra henne.

Les mer om Prestasjonikerne
Kunsten å ta imot

Kunsten å ta imot

Det er sårbart å gi. Men det kan også være sårbart å ta i mot. Å vise at vi trenger noe.
Når vi skal være så profesjonelle og perfekte. Les Eva Dønnestads små fortellinger om å ta i mot.

Les mer om Kunsten å ta imot
NormalTrøst

NormalTrøst

Hun var en selvskader, sa de. Hun var suicidal, sa de. Men da mammaen døde, var hun en ung kvinne med en normalsorg som ingen så. Hun trengte ikke piller og lukkede dører, hun trengte trøst, sa hun.

Les mer om NormalTrøst
FantasiOrientering

FantasiOrientering

Når gode fortellinger, drømmer, eventyr og fantasi er med å gi oss økt tåleevne og hjelp til å overleve, hvorfor blir vi da så ofte bedt om å realitetsorientere oss? Er ikke fantasien en del av virkeligheten som kan gi styrke når vi trenger det?

Les mer om FantasiOrientering
En høyere ambisjon

En høyere ambisjon

Vi har en høyere ambisjon enn at barn og unge som sliter skal komme seg igjennom dagene. Vi vil at de skal ha det godt i livene sine, midt i det som er vanskelig. Vi vil at voksne hjelpere skal gi varme og vise at de har tro på hvert barn de møter, tross alt.

Les mer om En høyere ambisjon