Traumebevisst omsorg i praksis

Traumebevisst omsorg i praksis

Ledende miljøterapeut Guro Westgaard gir eksempler fra hverdagen i en bolig for enslige mindreårige, på hva som skjer når de tar de traumebevisste brillene på. Når de setter traumebevisst omsorg ut i praksis.

Les mer om Traumebevisst omsorg i praksis
Trigget av lukt

Trigget av lukt

Les om fortellingen om Sara som plutselig slår til en lærer. Hva skjer her?
I traumebevisst omsorg er vi opptatt av å finne ut hva som kan ligge bak en slik handling.

Les mer om Trigget av lukt
Tale til konfirmantene 2014

Tale til konfirmantene 2014

Nå kjære konfirmanter, en skikkelig gladnyhet til dere: Dagens hjerneforskere har nylig funnet ut at det skjer noe fantastisk med tenåringshjernen sånn fra 14-årsalderen, og de neste ti årene. Og hva er det? Hold dere fast, dere får overflod av råstoff til hjernen! Dere kan være med å forme deres egen hjerne, fordi hjernen formes av erfaringene.

Les mer om Tale til konfirmantene 2014
Ingenting er det samme

Ingenting er det samme

En måned før han fylte 18, tok Mathias livet sitt. Han skjøt seg med hagla han hadde fått til konfirmasjonen. – Etter det, er ingenting det samme. Nå handler det om å ta en time av gangen, sier mamma Hege(48).

Les mer om Ingenting er det samme
Heddas helvete

Heddas helvete

Hedda(32) ble utsatt for seksuelle overgrep av far gjennom store deler av barndommen. Ble voldtatt av onkel. Drakk for å døyve smerten. Tok piller. Ble innlagt. Det hun ønsket seg mest av alt, var en god klem.

Les mer om Heddas helvete
Et hjem bygd på tillit

Et hjem bygd på tillit

– Uten tillit, ingen relasjon. Uten relasjoner, ingen hjemfølelse. Vi har jobbet iherdig for å lære oss å kommunisere på måter som vekker tillit. Både ungdommene og RVTS Sør har bidratt til det, sier de ansatte ved Bolig for enslige mindreårige flyktninger i Søgne.

Les mer om Et hjem bygd på tillit
JA TIL ROS OG KJÆRLIGHET

JA TIL ROS OG KJÆRLIGHET

Ros og beskyttelse er noe av det fineste og mest grunnleggende mellom foreldre og barn. Nå vi noen skyte dette i fillebiter ved å kalle det skadelig ros og overbeskyttelse. Det er uhyrlig mener Magne Raundalen.

Les mer om JA TIL ROS OG KJÆRLIGHET
Smak av Pilegrim

Smak av Pilegrim

Velkommen til lansering av magasinet: "Vandring for forandring" fra RVTS Sør.
De siste tre årene har RVTS Sør vært prosjektleder for Pilegrimsvandringer for etterlatte ved selvmord.
I magasinet finner du erfaringer fra deltakere som har bearbeidet sorg og kjent fellesskap under vandringer under åpen himmel.
Du finner også intervjuer med mor som mistet sønn i selvmord, betraktninger fra tre erfarne pilegrimsvandrere - som også arbeider med selvmordsforebygging, med etterlatte og pårørende på ulike vis.

Les mer om Smak av Pilegrim
Steinkopf på Stortinget

Steinkopf på Stortinget

Psykologspesialist Heine Steinkopf ved RVTS Sør var en av ti eksperter på vold, traumer og omsorgssvikt som møtte flere politikere på Stortinget sist uke.

Les mer om Steinkopf på Stortinget
Den du ER, betyr mest

Den du ER, betyr mest

– Du kommer ikke lenger med et barn enn du våger å gå selv. En av de største utfordringene for å gjøre et godt arbeid for barn med familier, er oss selv. Vår egen utilstrekkelighet. Ikke primært som fagpersoner, men som mennesker, sa fagsjef ved RTVS Sør Mogens Albæk på konferansen Barnet og rusen som Korus avholdt i Tønsberg.

Les mer om Den du ER, betyr mest
Hvis arr kunne snakke

Hvis arr kunne snakke

”Hvis arrene dine kunne snakke, hva ville de fortalt meg?”
Dette kan være et godt spørsmål for hjelpere, lærere eller foreldre å stille til barn og unge som skader seg selv.

Les mer om Hvis arr kunne snakke
Vær et medmenneske

Vær et medmenneske

En selvskaders melding til hjelperne: Ikke vær så opptatt av å fortelle hva som er rett! Ikke bagatelliser. Men viktigst av alt: Vær et medmenneske!

Les mer om Vær et medmenneske
Forandringsøyeblikket

Forandringsøyeblikket

Et godt menneskemøte åpner døren til ubevisste gode minner lagret på vanskelig tilgjengelige steder i hjernen. Noe er annerledes. Du ser litt klarere. En ny sammenheng. Dette kaller Peter Fonagy for Forandringsøyeblikket.

Les mer om Forandringsøyeblikket
FantasiOrientering

FantasiOrientering

Når gode fortellinger, drømmer, eventyr og fantasi er med å gi oss økt tåleevne og hjelp til å overleve, hvorfor blir vi da ofte bedt om å realitetsorientere oss? Er ikke fantasien en del av virkeligheten som kan gi styrke når vi trenger det?

Les mer om FantasiOrientering
Ingen menneskerett

Ingen menneskerett

- Å arbeide med traumatiserte og krenkede mennesker.
Jeg ser Kierkegaard som en sterk påminning om at det ikke er noen menneskerett å få arbeide med krenkede og traumatiserte mennesker. Noen av oss har nødvendigvis så mye ubalanse i eget liv at vi kanskje gjør vel i å holde oss borte. Og jeg ser det som en påminning om at om vi velger å arbeide med mennesker, så har vi en vedvarende individuell forpliktelse til å holde vårt eget liv i størst mulig ligevægt.

Les mer om Ingen menneskerett
Ny bok om seksuelle overgrep

Ny bok om seksuelle overgrep

Vi er veldig stolte. Boken presenterer en ny traumebevisst tenkning i forhold til hvordan vi kan møte barn og unge utsatt for seksuelle overgrep, sier redaktørene Inger Lise Andersen som er seniorrådgiver på seksuelle overgrep ved RVTS Sør og Siri Søftestad, ph.d. og forsker på ABUP.

Les mer om Ny bok om seksuelle overgrep
En fylkesmanns betraktninger

En fylkesmanns betraktninger

«Endring er refrenget i dag. Alle regjeringer i min tid som Fylkesmann har hatt omstilling og effektivisering på dagsorden.» Les Ann-Kristin Olsens betrakninger etter over 40 års karriere som offentlig tjenestekvinne.

Les mer om En fylkesmanns betraktninger
DEN GODE HJELPER for barn og unge

DEN GODE HJELPER for barn og unge

RVTS Sør fortsetter sin rundspørring” der vi ber ulike erfarne fagpersoner kort dele sine tanker om hvordan vi kan hjelpe barn og unge som sliter. Denne uken svarer Heidi Ranvik Jensen som er Psykiater ved RVTS Sør.

Les mer om DEN GODE HJELPER for barn og unge
Sprer overlevelsesevne

Sprer overlevelsesevne

– Lene Marlin sprer overlevelsesevne, lys i mørket og håp til unge som sliter. Det er selvmordsforebyggende, sier Karen Ringereide, Øyvind Dåsvatn og Ingrid Sæbø Møllen, seniorrådgivere i selvmordsforebyggende arbeid ved RVTS SØR.

Les mer om Sprer overlevelsesevne
Profesjonell kjærlighet

Profesjonell kjærlighet

Vi har tatt våre valg: Vi står på kjærlighetens side. Men hvor viktig kjærlighet og relasjon enn er, så er det neppe alltid nok i seg selv. Vi skal ha med oss rom for profesjonaliteten.

Les mer om Profesjonell kjærlighet
En høyere ambisjon

En høyere ambisjon

Vi har en høyere ambisjon enn at barn og unge som sliter skal komme seg igjennom dagene. Vi vil at de skal ha det godt i livene sine, midt i det som er vanskelig. Vi vil at voksne hjelpere skal gi varme og vise at de har tro på hvert barn de møter, tross alt.

Les mer om En høyere ambisjon
Du slo et barn i går

Du slo et barn i går

Spaltist Øivind Aschjem skriver sterkt om øynene som følger ham. Fra barn og voksne som blir krenket og utsatt for overgrep: Du slo et barn i går. Du ropte høyt. Så slo du. Så du øynene hans i det du løftet hånda di?

Les mer om Du slo et barn i går
Trenger vi ekspertrollen?

Trenger vi ekspertrollen?

– Idet man fremstår som ekspert, kan man lettere skape avmakt hos andre.
Vi utfordrer til å gå fra ekspertrolle til å bli en medvandrer som samhandler og legger til rette for deltakelse i faglig og menneskelig utviklingsarbeid, sier psykologspesialist Heine Steinkopf og seniorrådgiver Aud Ørnes ved RVTS Sør.

Les mer om Trenger vi ekspertrollen?
Vanlig omsorg som spisskompetanse

Vanlig omsorg som spisskompetanse

Hvordan skal vi klare å gi "vanlig" omsorg til barn og unge som støter oss bort?
Psykologspesialist Dag Nordanger ønsker en satsing på kompetansen som ligger i å klare dette. Dette mener Nordanger bør fremheves som en egen spisskompetanse.

Les mer om Vanlig omsorg som spisskompetanse
Profesjonell kjærlighet

Profesjonell kjærlighet

- En god hjelper er ikke først og fremst eksperter på de ”rette metodene”, men en levende representant for profesjonell kjærlighet, sier fagsjef ved RVTS Sør, Mogens Albæk.

Les mer om Profesjonell kjærlighet
Spennende høst

Spennende høst

- Vi ønsker alle våre lesere og samarbeidspartnere velkommen til en ny arbeidsøkt for en bedre hverdag for barn, unge og voksne som sliter, sier fungerende leder ved RVTS Sør Martin Mølsæter.

Les mer om Spennende høst
Vekst etter traumatiske hendelser?

Vekst etter traumatiske hendelser?

Tidligere forskning på psykologiske reaksjoner etter traumatiske hendelser har stort sett fokusert på negative konsekvenser, som posttraumatisk stresslidelse, depresjon og angst. Det er helt sikkert både riktig og klokt at man ikke ensidig fokuserer på de negative konsekvensene, men personlig har jeg et litt blandet forhold til begrepet. Det er noe veldig fint med tanken på at ut av noe som er smertefullt, vondt eller vanskelig kan det komme noe vakkert, fint og verdifullt, i det minste en eller annen form for lærdom som man kan nyttiggjøre seg.

Les mer om Vekst etter traumatiske hendelser?
Hva er sammenhengen mellom psykologiske traumer og hjernens utvikling?

Hva er sammenhengen mellom psykologiske traumer og hjernens utvikling?

Er det slik at det å være utsatt for vold, overgrep og omsorgssvikt kan få konsekvenser for barnets utvikling på kortere og lengre sikt? Ja, svarer fagsjef Mogens Albæk og begrunner dette i filmsnutten fra RVTS Sør.

Les mer om Hva er sammenhengen mellom psykologiske traumer og hjernens utvikling?
Konferanse for livet

Konferanse for livet

Relasjon redder liv, sa den salsadansende TRUST-rådgiveren fra Miami, Odalys Acosta under RVTS Sørs Barnehøydekonferanse på Kilden teater- og konserthus.

Les mer om Konferanse for livet
SommerSangHilsen fra RVTS Sør

SommerSangHilsen fra RVTS Sør

– Vi ønsker alle våre samarbeidspartnere og lesere av sidene våre god sommer med det vi vil kalle en traumebevisst sang av Oscar Danielson. Den underbygger mye av det vi tror kan gi livsvekst og utfoldelse og trøst for barn og unge som sliter med livene sine. Voksne som bryr seg og går ved siden av barn og unge gjennom ulike faser, betyr mye, sier leder ved RVTS Sør, Ivar Kjellevik.

Les mer om SommerSangHilsen fra RVTS Sør
NormalTrøst

NormalTrøst

Les Eva Dønnestads nye spalte om NormalTrøst. Når ei jente som skader selv og har flere selvmordsforsøk bak seg, mister mammaen sin, klarer vi da å se jenta som trenger trøst? Eller ser vi ikke sorgen over mamma for bare arr og selvmordstanker?

Les mer om NormalTrøst
Gutter og følelser

Gutter og følelser

– Vi må fortelle gutter at det er modig å sette ord på smertefulle følelser. Det er tøft å gråte når noe er vondt. Det er modig å sette ord på smerten etter å ha vært utsatt for overgrep. Bare gjennom å få sin smerte forstått og anerkjent, kan de bli kvitt skammen, sier psykologspesialist Heine Steinkopf ved RVTS Sør.

Les mer om Gutter og følelser
Modig mann

Modig mann

Det er helt nytt for Jan (41) å si ”utsatt for seksuelle overgrep.” Helst vil han kalle det noe annet. Men virkeligheten kaller. Han vil sette ord på det som skjedde i tenårene og jobbe seg gjennom det smertefulle.

Les mer om Modig mann
Mer enn hjerne

Mer enn hjerne

– Kunnskap om hjernen er ”in”. Traumer er ”in”. Men vi må aldri redusere mennesket til det som er siste skrik på kunnskapsfronten, sier fagsjef ved RVTS Sør Mogens Albæk.

Les mer om Mer enn hjerne
Håp

Håp

- Vi trenger menneskene som lever etter mottoet om at ”det er håp for alle”. Men håpet må være realistisk og utfylles med kunnskap og klokskap, skriver vår faste spaltist, Paul Leer-Salvesen.

Les mer om Håp
Hjernen formes av bruken

Hjernen formes av bruken

– Hjernen formes av bruken har over 100 000 sidetreff. Les fagartikkelen som med sin tilnærming og kunnskapsgrunnlag har truffet et behov hos mange som arbeider med å gi traumeutsatte mennesker ny vekst. Del gjerne videre med andre.

Les mer om Hjernen formes av bruken
Ny spalte om arbeidsglede

Ny spalte om arbeidsglede

Gode ledere er rause med komplimenter og humor. Det legger et godt grunnlag for å øke ansvarligheten og arbeidsgleden hos medarbeiderne.

Les mer om Ny spalte om arbeidsglede
Mot og forbehold

Mot og forbehold

Eva Dønnestads har har skrevet en ny spalte under fanen "Eva dypper pennen".
Denne gangen skriver hun om mot og forbehold.

Les mer om Mot og forbehold
Kunsten å ta imot

Kunsten å ta imot

Det er sårbart å gi. Men det kan også være sårbart å ta i mot. Å vise at vi trenger noe.
Når vi skal være så profesjonelle og perfekte. Les Eva Dønnestads små fortellinger om å ta i mot.

Les mer om Kunsten å ta imot
Fagutvikling krever kulturarbeid

Fagutvikling krever kulturarbeid

– Dersom fagutvikling skal skape vedvarende kompetanseheving, forutsetter det at vi jobber med arbeidskulturen og reflekterer over egen praksis, sier fagsjef ved RVTS Sør Mogens Albæk. På oppfordring legger vi ut den mye leste og delte artikkelen om fagutvikling en gang til - for våre nye lesere.

Les mer om Fagutvikling krever kulturarbeid
Hva trenger en skadet hjerne?

Hva trenger en skadet hjerne?

Gjentatte repeterte doser med vennlighet og tilstedeværelse. Rytmiske aktiviteter. Pusteøvelser, trening, yoga. Mange aktiviteter som hører til det daglige liv som blir ordinert gjennom relasjoner, kan være med å hele skadede hjerner.

Les mer om Hva trenger en skadet hjerne?
Meld deg på Sensorimotorisk

Meld deg på Sensorimotorisk

Det er noen ledige plasser på sensorimotorkurs med påmeldingsfrist 18. juni.
Visste du at våre tidligste erfaringer med viktige tilknytningspersoner er lagret kroppslig?

Les mer om Meld deg på Sensorimotorisk
Ny Verdimelding

Ny Verdimelding

Mot, ydmykhet og anerkjennelse er RVTS Sørs verdier. Vi ønsker å forløse verdiene ved å belyse, berøre og bevege, sier trioen som har utarbeidet den nye verdimeldingen i nært samarbeid med ledergruppe og med bidrag fra alle ansatte.

Les mer om Ny Verdimelding
Konferanse for livet

Konferanse for livet

Velkommen til en konferanse som løfter fram dialogen mellom hjelper og den selvmordstruede som livreddende. Å invitere seg selv inn i et samarbeid med den selvmordstruede, basert på tillit og forståelse, er viktig og god forebygging. Langt viktigere enn vi tidligere har vært oppmerksomme på, sier fagsjef ved RVTS Sør Mogens Albæk.

Les mer om Konferanse for livet
Forstyrr privatlivets fred

Forstyrr privatlivets fred

Når murer hindrer det vonde å slippe ut, og det gode å slippe inn, er det kanskje på tide å rive dem ned.

Les mer om Forstyrr privatlivets fred
God Påske!

God Påske!

Alle ansatte på RVTS Sør ønsker vår stadig større leserkrets en riktig god påske!
Påskegaven er et dikt av Olav H. Hauge og den traumebevisste sangen Kärleksvisan.

Les mer om God Påske!
Rahmat - en overlever

Rahmat - en overlever

Rahmat kom alene til Norge som 13 åring etter å ha vært innom 12 land og mange utfordringer på veien. Han vet mye om hvordan voksne må være for å bygge tillit og styrke de enslig mindreårige flyktningene som kommer til Norge.

Les mer om Rahmat - en overlever
Omdømme bygges innenfra

Omdømme bygges innenfra

Menneskene ble etter hvert mer opptatt av hvordan de skulle presentere seg, enn å finne ut hvem de var. De ble mer opptatt av hvordan de skulle pakke inn et budskap enn av selve innholdet.

Les mer om Omdømme bygges innenfra
Selvmordsforebygging blant barn og unge

Selvmordsforebygging blant barn og unge

Velkommen til konferanse med fokus på barn og unge og selvmordsforebygging.
Hvordan kan samtalen redde liv? Hvordan kan relasjonsbygging redde liv? Grunner til å leve.
Alle som arbeider med barn og unge er velkommen til å møte noen av de fremste på fagfeltet fra Norge og Danmark.
Dere vil også møte fagpersoner som gjennom 15 år har arbeidet med selvmordsforebygging med svært gode resultat i et av USAs største skoledistrikter i Miami, USA.

Les mer om Selvmordsforebygging blant barn og unge
Traumer + utviklingspsykologi

Traumer + utviklingspsykologi

– I flere land settes det nå økt fokus på hva som skjer når traumeforståelsen møter utviklingspsykologien, sier fagsjef Mogens Albæk.

Les mer om Traumer + utviklingspsykologi
Vellykka unge menn tar livet sitt

Vellykka unge menn tar livet sitt

Det ligger mye smerte hos menn som lever alene. Kvinner har sine nettverk, og de snakker sammen. Menn holder alt for seg selv. Les og hør seniorrådgiver Anne-Lill Haddelands refleksjoner om hva som gjør at vellykka unge menn tar livet sitt.

Les mer om Vellykka unge menn tar livet sitt
Kjærligheten er råtass

Kjærligheten er råtass

I møte med smålighet, urett og uverdighet er kjærligheten en skikkelig råtass. Livet er for kort til at vi kan operere i en kjærlighetsfri sone 8 timer per dag på jobb. Spørsmålet blir da: Hvordan kan nestekjærligheten bli en del av profesjonaliteten?

Les mer om Kjærligheten er råtass
Drap og psykisk sykdom

Drap og psykisk sykdom

Ikke stigmatiser psykisk syke. Risikoen for å bli drept av en person med psykisk lidelse er minimal.
Les om Olsen-utvalgets forslag.

Les mer om Drap og psykisk sykdom
Påmelding Barnehøyde!

Påmelding Barnehøyde!

Hvordan kan voksne forebygge at barn og unge tar sitt eget liv? Om livreddende relasjon. Om livreddende dialog. Velkommen til RVTS Sørs barnehøydekonferanse: Hvorfor lever vi?

Les mer om Påmelding Barnehøyde!
Hjernen formes av bruken 2

Hjernen formes av bruken 2

Nyere hjerneforskning gir håp for barn og unge utsatt for vold, overgrep og omsorgssvikt, sier fagsjef ved RVTS Sør Mogens Albæk. Se filmsnuttene der han utdyper sentrale begreper i traumeforståelsen.

Les mer om Hjernen formes av bruken 2
NMT-opplæring i Norge

NMT-opplæring i Norge

For første gang i Norge gjennomføres en koordinert opplæring av NMT for 45 klinikere. Psykologspesialist Anette Andersen ved RVTS Sør er hovedkoordinator for opplæringen.

Les mer om NMT-opplæring i Norge
Cathrins grunner til å leve

Cathrins grunner til å leve

Midt i fortellinger om selvskading og selvmordsforsøk kommer setningen: ”Jeg har jo lyst til å leve.” Cathrin (27) deler hva fagpersoner og andre kan gjøre for å styrke det i henne som vil leve.

Les mer om Cathrins grunner til å leve

Kriser skjer!

Velkommen til RVTS Sørs konferanse "Kriser skjer"
4. juni på Clarion hotell Ernst, Kristiansand.

Kriser skjer!

RVTS Sør inviterer blant annet alle som arbeider i kriseteam, fylkesmannsrepresentanter, ansatte i kommunal beredskap, helseforetakenes akuttpersonell og ansatte ved Familievernkontorene til en dagskonferanse med fokus på hva som kan gjøres når kriser skjer.

Hovedforedragsholder denne dagen er Psykolog Frank Zenere. Han har lang erfaring med krisearbeid flere steder i verden.
Han deltok i New York etter terrorangrepet i 2001, han var på Sri Lanka i forbindelse med tsunamien, og på Haiti etter jordskjelvet.

- I disse dager slippes den første norske veilederen for barnehager og utdanningsinstitusjoner om hvordan håndtere alvorlige hendelser. Samtidig jobbes det med å revidere veilederen for psykososiale tiltak ved kriser, ulykker og katastrofer. Denne dagskonferansen kan gi viktig innsikt i dette arbeidet, sier en av de ansvarlige for konferansen Karen Ringereide ved RVTS Sør.

 

LENKE TIL VEILEDEREN for barnehager og utdanningsinstitusjoner HER

Her kan du laste ned invitasjonen

Her kan du melde deg på konferansen

Barnehøydekonferansen

Barnehøydekonferansen

Hold av 2.-3. Juni. Da inviterer RVTS Sør til sin årlige barnhøydekonferanse. I år er temaet selvmordsforebygging blant barn og unge. Når dialogen blir livreddende. Når relasjonen blir livreddende. Konferansen er for alle som arbeider med barn og unge enten det er i skole, psykisk helsevern, barnevern eller organisasjoner.

Les mer om Barnehøydekonferansen
Anerkjennelsens filosofi

Anerkjennelsens filosofi

– Blir ikke et barn anerkjent, er det krenket, sier professor Paul Leer-Salvesen. Han inviterer til å være med å bygge et anerkjennelsesnett der vi ikke bare elsker og respekterer, men også tror at den andre har noe å bidra med.

Les mer om Anerkjennelsens filosofi
Fagutvikling krever kulturarbeid

Fagutvikling krever kulturarbeid

– Dersom fagutvikling skal skape vedvarende kompetanseheving, forutsetter det at vi jobber med arbeidskulturen og reflekterer over egen praksis, sier fagsjef ved RVTS Sør Mogens Albæk.

Les mer om Fagutvikling krever kulturarbeid
HandleKraftVekst rulles ut

HandleKraftVekst rulles ut

RVTS Sør har på oppdrag fra Bufdir produsert vedlikeholdsprogrammet HandleKraftVekst – for å sikre at kompetanseprogrammet HandleKraft fører til endret praksis ved statlige barnevernsinstitusjoner og fosterhjemstjenester.

Les mer om HandleKraftVekst rulles ut
Det sårede barnet i oss

Det sårede barnet i oss

Les om Øivind Aschjems møte med en voksen kvinne som ble tatt fra foreldrene sine da hun var 8 år. Les om hvordan kvinnen først år etter, tar i mot den sårede jenta i seg.

Kampen mot selvmord

Kampen mot selvmord

Nestleder i LEVE Kari Wille Rekdal skriver i sin første spalte:
Jeg har en drøm om at helseministeren skal stille på Dagsrevyen og si: «Selvmordstallene er skremmende. Sånn kan vi ikke ha det! Dette skal regjeringen gjøre noe med. Nå.»

Les mer om Kampen mot selvmord
Nyttårsgave: Nytt magasin

Nyttårsgave: Nytt magasin

– Vi er glade for å kunne gi dere et vakkert og innholdsrikt magasin som nyttårsgave, sier kommunikatør og redaktør Eva Dønnestad og fagsjef Mogens Albæk.

Les mer om Nyttårsgave: Nytt magasin
Når isen begynner å smelte

Når isen begynner å smelte

En fortelling om julekulde og varmemøter. Når to mennesker møtes i vinterkulda og gjenkjennelse oppstår, kan noe forandres.

Les mer om Når isen begynner å smelte